Πίτσα με τοματοπολτό & κόκκινες ψητές πιπερίες ΖΑΝΑΕ
Μαγειρεύουμε μαζί με…


Συνταγή
Λαχανικά
Μερίδες: 1
Χρόνος εκτέλεσης: 30΄
Δυσκολία: Εύκολο
Υλικά για 1 πίτσα:
- 1 τοματοπολτό ΖΑΝΑΕ 200γρ.
- 1 συσκευασία κόκκινες ψητές πιπερίες ΖΑΝΑΕ
- μοτσαρέλα, τριμμένη
- 250g νερό
- 2g ξηρή μαγιά
- 375g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- ζάχαρη
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220-230ο C στον αέρα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και απλώνουμε στη ζύμη τον τοματοπολτό ΖΑΝΑΕ και από πάνω ρίχνουμε λίγη ρίγανη.
- Ψιλοκόβουμε τις κόκκινες ψητές πιπερίες και τις προσθέτουμε στην πίτσα.
Κριθαρότο με κονκασέ και κόκκινες ψητές πιπεριές ΖΑΝΑΕ
Μαγειρεύουμε μαζί με…


Συνταγή
Λαχανικά
Μερίδες: 1
Χρόνος εκτέλεσης: 30΄
Δυσκολία: Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα:
- 1 κονκασέ ΖΑΝΑΕ
- 1 συσκευασία κόκκινες ψητές πιπερίες ΖΑΝΑΕ
- 1 κρεμμύδι
- 500g κριθαράκι
- 80g παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι
- αλάτι
- πάπρικα καπνιστή
Οδηγίες:
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς για λίγα λεπτά.
- Ρίχνουμε το νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι το κριθαράκι να χυλώσει και να μαγειρευτεί, για 10 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το κονκασέ ΖΑΝΑΕ, τις κόκκινες ψητές πιπερίες ΖΑΝΑΕ, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα, το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
- Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε ένα τηγάνι και έπειτα προσθέτουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με το κριθαράκι και ανακατεύουμε.