Μαγειρεύουμε μαζί με…

Συνταγή
Χωριάτικη μακαρονάδα με τοματοπολτό ΖΑΝΑΕ
Μερίδες: 1
Χρόνος εκτέλεσης: 30΄
Δυσκολία: Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα:
- 1 συσκευασία τοματοπολτό ΖΑΝΑΕ 200g
- 250g σπαγγέτι
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 25g ούζο
- 100g ελιές
- 50g κάπαρη
- Θυμάρι
- Ρίγανη
- 100g φέτα
Οδηγίες:
- Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα μακαρόνια για όσο χρόνο προτείνει ο κατασκευαστής.
- Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
- Όταν μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές, σβήνουμε με ούζο.
- Προσθέτουμε τον τοματοπολτό ΖΑΝΑΕ, τις ελιές, την κάπαρη και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε καυτά στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ρίγανη και θυμάρι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Τρίβουμε φέτα πάνω στα μακαρόνια. Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά, πιπέρι και αλάτι.