Μαγειρεύουμε μαζί με…

Συνταγή

Χωριάτικη μακαρονάδα με τοματοπολτό ΖΑΝΑΕ

Μερίδες: 1
Χρόνος εκτέλεσης: 30΄
Δυσκολία: Εύκολο

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 συσκευασία τοματοπολτό ΖΑΝΑΕ 200g
  • 250g σπαγγέτι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 25g ούζο
  • 100g ελιές
  • 50g κάπαρη
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • 100g φέτα

Οδηγίες:

  1. Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα μακαρόνια για όσο χρόνο προτείνει ο κατασκευαστής.
  2. Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
  3. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  5. Όταν μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές, σβήνουμε με ούζο.
  6. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό ΖΑΝΑΕ, τις ελιές, την κάπαρη και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε καυτά στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ρίγανη και θυμάρι.
  8. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Τρίβουμε φέτα πάνω στα μακαρόνια. Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά, πιπέρι και αλάτι.