Μαγειρεύουμε μαζί με…

Συνταγή

Σούπα βελουτέ με κονκασέ ΖΑΝΑΕ και καρότα

Μερίδες: 1
Χρόνος εκτέλεσης: 30΄
Δυσκολία: Εύκολο

Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 κονκασέ ΖΑΝΑΕ
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1kg καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250g βρασμένες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 5 φύλλα δάφνης
  • 500 g τοματίνια
  • 2 κύβους λαχανικών για ζωμό
  • καστανή ζάχαρη
  • 250ml γάλα

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι, τα κρεμμύδια και το σέλερι και τα σοτάρουμε.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε και σοτάτουμε για λίγα λεπτά τα καρότα και τις πατάτες.
  3. Προσθέτουμε τα τοματίνια, τα κονκασέ ΖΑΝΑΕ, τους κύβους λαχανικών, ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε την κατσαρόλα να βράσει για 40 λεπτά.
  4. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και με ένα ραβδομπλέντερ κάνουμε τη σούπα βελουτέ.
  5. Προσθέτουμε το γάλα κι αν χρειαστεί έξτρα νερό μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε.