Μαγειρεύουμε μαζί με…


Συνταγή
Κριθαρότο με κονκασέ και κόκκινες ψητές πιπεριές ΖΑΝΑΕ
Μερίδες: 1
Χρόνος εκτέλεσης: 30΄
Δυσκολία: Εύκολο
Υλικά για 2 άτομα:
- 1 κονκασέ ΖΑΝΑΕ
- 1 συσκευασία κόκκινες ψητές πιπερίες ΖΑΝΑΕ
- 1 κρεμμύδι
- 500g κριθαράκι
- 80g παρμεζάνα, τριμμένη
- πιπέρι
- αλάτι
- πάπρικα καπνιστή
Οδηγίες:
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και μαγειρεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς για λίγα λεπτά.
- Ρίχνουμε το νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι το κριθαράκι να χυλώσει και να μαγειρευτεί, για 10 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το κονκασέ ΖΑΝΑΕ, τις κόκκινες ψητές πιπερίες ΖΑΝΑΕ, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα, το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
- Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε ένα τηγάνι και έπειτα προσθέτουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα με το κριθαράκι και ανακατεύουμε.